Egy Vérnyúl Gondolatai--Azrael Naplója

Üdv a Rettenetes Vérnyúlasszony szerény tanyáján.Rólam szól,az életszemléletem,ahogy látom én a történéseket nálam és máshol.Nyugodtan nézelődhetsz,olvashatsz.Egyet viszont ne feledj:ez az én blogom.Véleményedet kulturált hangnemben,szitkozódás-átkozódás-káromkodás-mentesen fejtsd ki.Ha erre nem vagy képes,hanyagold az oldalt.Ha nem tetszik el lehet menni,senki sem szögez pisztolyt a fejedhez hogy olvasd.Remélem aki hosszabb időre idelátogat jól fogja magát érezni.

Utolsó kommentek

Linkblog

Címkék

18 (1) 2009 (1) 2010 (1) a (1) ábránd (2) adóbevallás (1) ágoston (1) ajánló (2) ákos (2) alaszka (1) alatt (1) alvin (5) amorphis (1) andi (1) anti valentin (1) aphroditeschild (2) átkos (1) aurora (1) ave (1) azrael (1) balzac (1) banya (1) barát (1) barátság (2) bazdmeg (8) beatrice (1) blanka (1) blog (2) bölcsesség (2) borharapó (1) bosszú (2) búcsú (1) búék (1) buli (2) camus (1) catullus (1) cink (1) csalódás (1) csillagok (1) dal (1) debrecen (1) december (1) diák (1) diderot (1) dilemma (3) dinamit (1) distance (1) döglött (1) döntés (1) dreco (1) edda (1) egyedül (1) egyház (1) einstein (1) éjfél (2) éjszakák (1) elbaszott (1) elég (1) élet (6) ellenség (10) elmebeteg (1) élménybeszámoló (2) elmúlt (1) ember (1) emlék (3) én (1) éppen (1) értelem (1) érzelem (2) esély (1) évvége (1) ezvan (1) fable (1) fájdalom (5) falnak (1) fehér (1) fejjel (1) férfi (1) film (1) filozófia (1) filter (2) fiúk (1) fogadom (1) furry (2) gáz (1) gondolat (1) goth (2) gyász (4) gyerekek (1) gyűlöllek (1) gyűlölök (1) háború (1) hadüzenet (1) halloween (1) hattyúdal (1) házibuli (1) hétvége (2) holló (1) hülyeség (3) icefox (1) idézet (15) igazság (2) íjászat (1) illés (1) ingyenélés (1) írtam (1) isten (2) izaura (1) janka (1) január (1) jégszív (1) jellemtelenség (1) jeremy (1) jézus (1) jókai (1) karácsony (2) karakter (1) karinthy (1) katolikus (1) kedvenc (1) kép (2) kereszténység (1) ketrecben (1) kibékülés (1) kirándulás (1) kisasszonyka (1) kitartás (1) kockázat (1) köcsög (2) költőm (1) kundera (1) legalja (2) lelkiismeret (1) leó (1) leszarom (1) ludovika (1) magány (4) majom (1) márai (1) marhaság (3) mások (1) megbecsülés (1) megcsalás (1) meggie (1) metallica (1) miért (1) mikulás (1) mocskolódás (1) módra (1) munka (1) myvip (1) napiszar (1) naplemente (1) nem (1) nigger (1) (1) nosztalgia (3) nyár (1) nyári (1) nyomorék (2) nyuszi (1) önkritika (1) önmegvalósítás (1) ötöslottó (1) pamela (2) párduc (1) picture (1) poén (6) pokolgép (2) prognózis (2) pszichedelikus (1) ralph (1) rég (1) regény (2) remény (1) rockerek.hu (1) rockersrác (1) rögeszme (1) rossz (1) rózsa (1) sámán (3) sinistre (1) skidrow (1) sonata (1) sorozat (1) suli (3) superciber (1) suttyó (1) szakítás (3) szappanopera (2) szar (1) szarkeverés (3) szavak (1) székesfehérvár (1) szemétség (1) szemetszemért (1) szenvedés (3) szeptemberfeszt (1) szerelem (13) szeretek (1) szeretet (1) szevasz (1) sziget (1) szilveszter (2) szolnok (1) szomorú (2) szórakozás (2) születése (1) tanár (1) tanévnyitó (2) tanulás (1) társaság (1) tehénluvnya (2) tél (2) telefonbetyár (2) tépettmadár (1) természet (1) tesco (1) tettek (1) tinédzser (1) tökfej (1) tövismadarak (1) tragédia (1) ünnep (1) utazás (1) valentin (1) vallás (2) várakozok (1) város (1) vasárnap (1) vége (2) végre (1) vélemény (1) véletlen (1) vérnyúl (1) vers (2) vicc (5) világvégére (1) vita (1) volt (1) westend (1) zaklatás (1) zászló (1) zene (17) zorán (1) Címkefelhő

Ajánló:Colleen McCullogh:Tövismadarak(The Thorn Birds)

2009.10.02. 22:01 | Azraelrabbit | Szólj hozzá!

Az egyik legkedvesebb történetem,mind könyvben mind filmen.....

Az idős Mary Carsonnak nem született örököse, így kénytelen gyönyörű birtokát, Droghedát öccsére, Paddy Clearyre hagyni, bár ez egyáltalán nincs kedvére. A fukar asszony egyetlen beszélgetőtársa vidéki nagybirtokán a szomszéd földbirtokról bejáró fiatal pap, Ralph atya.

Amikor Paddy és népes családja megérkezik a birtokra, Ralph atya azonnal pártfogásába veszi Meggie-t, Clearyék egyetlen kislányát, ami a féltékeny Mary Carsonnak nem nyeri el tetszését. A család hét fiúgyermekkel (a filmsorozatban csak néggyel) és egy kislánnyal kegyetlen körülmények között küzd a boldogulásért. Mary Carson halála után mégsem öccse örökli a birtokot, hanem a katolikus egyház, amelytől örökségéért Mary Carson cserébe Ralph atya egyházi berkekben való megbecsülését kérte. Mary nem titkolt célja volt, hogy a becsvágyó papot ezzel Rómába küldje, és végleg elszakítsa az időközben gyönyörű nővé érett Meggie-től.

A családfő szerepét közben az anya, Fee veszi át, mivel Paddy a birtokon kitört tűzvészben leli halálát. Fee erős, céltudatos asszony, sok titok veszi körül. Egyetlen lányát, Meggie-t ridegen kezeli, de rajongással szereti legidősebb fiát, Franket. Titka hamarosan kiderül: Frank az egyetlen, aki még nem Paddy fia, hanem Fee első és egyelen szerelmétől született, de nem házasságban. Frank azonban öngyilkos lesz, majd Fee másik két fiúgyermekét is temetni kényszerül. Frank halála után Fee továbbra sem törődik többi gyermekével.

Meggie és Ralph többször is tanúbizonyságát teszik szerelmüknek, de a pap mégis az egyházi karriert választja a lány helyett és elfogadja a Vatikánba utazás ajánlatát, majd az egyházi hierarchiában is lényegesen magasabb pozíciót szerez az örökség révén. Meggie eközben megismerkedik a hozományvadász hírében álló Luke-kal, aki nagyon hasonlít Ralphra, de csak külsőben, és hamarosan házasságot kötnek. Ám Luke a letelepedés helyett csak a gyors pénzkeresésre törekszik, elhanyagolja Meggie-t. Hamarosan megszületik Justine nevű lányuk, ám Meggie a gyermek születése után közvetlenül elhagyja férjét és visszaköltözik Droghedára, az anyjához. A visszaköltözés előtti napokban Meggie egy baráti házaspár jóvoltából egy távoli szigetre utazik, ahol kipihenheti nehézségeit. Ralph rátalál és egy csodálatos hetet töltenek együtt, de Meggie tisztában van azzal, hogy a pap a nyaralás után visszautazik a Vatikánba. Fee Meggie hazatérése után azonnal rájön, hogy lánya ismét várandós, és azt is tudja, hogy ennek a gyermeknek már Ralph az apja. Innentől Meggie élete a sors különös játéka folytán hasonlóvá válik anyja életéhez. Minden megismétlődik Meggie-vel, ami korábban Fee-vel történt. Szeretett egy férfit, aki nem lehetett az övé, mert mást választott. Nem szerette leánygyermekét, figyelme csak kedvenc fiára terjedt, akinek a szeretett férfi volt az apja.

A sors Meggie fiát, Dane-t is elragadta a szerető anyától, akárcsak egykor Frank-et Fee- től. Dane Meggie bánatára bejelenti, hogy pap szeretne lenni és Európában akar tanulni. Ralph segítséget ajánl fel a fiúnak, akivel igazi apa- fia viszonyt alakít ki, bár sejtése sincs arról, hogy Dane valóban az ő fia. Dane egy véletlen baleset során 23 évesen tengerbe fullad. Meggie rájött, hogy ez volt a büntetése, amiért egyszer az életében boldog volt Ralph-fal. Isten elvette tőle a fiát, mert minden boldogságnak ára van, akárcsak a tövismadár énekének. Meggie Dane halála után kibékül Justine-nal, lányával és elfogadja a saját anyja bocsánatkérését is. Justine színésznőnek készül és megismerkedik Ralph atya Rómában élő személyi titkárával, a történet végén összeházasodnak.

Ralph Dane temetésére Ausztráliába jön és megtudja, hogy az elhunyt fiú a saját gyermeke volt. Úgy dönt, nem utazik vissza Európába, hanem Meggie-vel marad, de miután megvallja gyengeségét és bűneit Meggie előtt, meghal az asszony karjaiban.

Ez lenne a sztorija.....láttam már filmen de a regényt meg akarom szerezni és el akarom olvasni.Hogy miért indított meg Meggie Cleary és Ralph atya 60 éven át tartó beteljesületlenül beteljesült nagy szerelme?Mert én is egy Meggie vagyok!!!Az eddigi sorsom,a keresztem amit viszek,ugyanolyan!!Nekem is van egy Ralph De Bricassart az életemben akiért már évek óta kitartóan szenvedek.És még mindig ott van valahol egy halovány remény hogy visszatér hozzám és mégegyszer(!) az enyém lesz.Csakhogy az én Ralph-atyám nem egy katolikus pap.Az ő istene a pénz,a luxus,a csillogás,az elkényeztetett újgazdag szépségbabák révén való nyerészkedés.Ezt választotta helyettem!És a sors különc játéka folytán visszaköszön mindig az életembe.

Amikor a filmen visszanézem kettejük jeleneteit mintha magunkat látnám......

"Szeretlek Meggie....de Istent mégjobban!!!"

"Isten!!!Miféle kegyetlen Isten az aki így elválaszt téged tőlem?"

Vice Verza:

"Nem vagy közömbös a számomra,nagyonis jó nő vagy.....de nekem egy előkelő szépség kell aki nem agresszív és bosszúálló..."

"És akinek van annyi pénze hogy kitartson téged és akivel játszhatod azt a pirinyó agyadat!!!Mindegy hogy egy jellemtelen hülye picsa csak egy újgazdag műnő legyen,tipikus nyafka szépség mert téged csak a külső érdekel és a pénz az istened!!Gyűlöllek tiszta szívemből!!"(Ajtócsapkodás)

És a nővéremnek mindig is előnye volt velem szemben a családban ami ellen konokul lázadoztam...

És én is találtam egy Luke O'Neillt akit próbáltam szeretni(Sámán),durván bánt velem és elhanyagolt(akárcsak Luke Meggie-t) miközben én titokban az én Ralph-atyámról álmodoztam még mindig(nevét nem mondom ki,bennfentesek úgyis tudják)......aki a messzi Vatikánban(az előkelő szépséglibás felső tízezerben) tolja a "karrierjét,életcélját"(életművészetét)....

Aztán egyszer csak megjelenik Ralph szerencsétlenül és sírva:

"Meggie egy balfasz vagyok bocsáss meg nekem...."

Lehet hogy ezt még meg is érjük a valóságban...(bár úgy lenne hogy tényleg visszatér és meakulpázik)...

Egy kis kedvcsináló a filmhez:www.youtube.com/watch

 

 

És a regényhez:

A Legenda

 

"A mondabeli tövismadár csak egyetlenegyszer énekel életében, de akkor szebben, mint a föld bármilyen más teremtménye... Egyetlen csodálatos dal, az élete árán. De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben. Mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára... Legalábbis a monda szerint. A madár, begyében a tövissel, változhatatlan törvénynek engedelmeskedik; nem tudja, mi űzi-hajtja, hogy fölnyársalja magát, s dalolva haljon meg. Amikor a tövis belé hatol, még nem tudja, hogy a halál közeledik, csak dalol, dalol, amíg csak annyi élet van benne, hogy egyetlen hangot kiadjon. De mi, amikor a tövisre fölnyársaljuk magunkat, mi tudjuk. Mi értjük. És mégis, mégis megtesszük. Mégis megtesszük."

 

 

 

 

Címkék: ajánló film szerelem szenvedés ralph tövismadarak meggie

A bejegyzés trackback címe:

https://azraelnyuszinaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr331423941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása